20 March 2008

present...

well, lame aku x update dis blog..maklum ler..bz sikit2...sikit ker??? hahaha...so, kali ni aku upload present2 yg aku dpt for my besday..thanks guys...i really appreciate dat....


from my lil sis...


i got dis from my mama...lalala..


from my officemate...

10 March 2008

10 MARCH 2008...


Happy birthday to me..
Happy birthday to me..
Happy birthday to me...
Happy birthday to me...
hari ni usia aku bertambah mnjadi 24 tahun..isk2..
rasa macam dah kertu la pulek...huhuhu...
ape pun syukur alhamdulillah aku still lagi bernafas di bumi tuhan ni...
semakin usia mningkat semakin aku matang dalam menghadapi dugaan & cabaran hidup..
dikelilingi family & sahabat yg selalu buat aku tersenyum..
dengan semangat dari orang-orang yang tersayang ni jugak, semakin aku lupa akan episod duka 2007..
tak guna menoleh ke belakang sebaliknya perjalanan diteruskan..
aku melalui kehidupan dengan penuh gembira..
tak guna nak meratapi episod duka..
sbaliknya aku rasa semakin bahagia dengsn kehidupan sekarang..
di usia 24 tahun gak, byk perkara yang nak aku realisasikan..
hopefully, Allah s.w.t memberi restu-Nya... :-)
bercakap pasal birthday,so far tahun ni aku rasa agak best dari tahun-tahun lepas..
terasa diri lebih dihargai..
ape pun, kita tak boleh nak mengharap sesuatu dari orang lain kan..
at least tanda ingatan pun dah cukup...
yana penting aku dapat birthday wish dari dia..
CINTA TAK SEMESTINYA MEMILIKI...

HAPPY BIRTHDAY SUZANA...
WISHING YOU ALL DA BEST & HAPPINESS...
MAY ALLAH BLESS ME...

09 March 2008

09/03/2008...

takda yang menarik pun sebenarnya...
saja menggatal tangan menaip sesuatu...
normally,my life getting better than last year..
hopefully semuanya ok..
sekarang ni pun aku cuma enjoy dengan kehidupan..
dah taknak fikir benda-benda yang boleh buat kepala otak aku ni jadi semak...
kadang-kadang life ni nampak je senang tapi rumit sebenarnya...
lagi banyak benda yang kita hadapi lagi banyak perkara yang kita akan belajar sama ada kita sedar atau tak...
bila usia semakin meningkat semakin banyak perkara yang kita akan rasa..
memang zaman kanak-kanak yang paling seronok sebab tak payah nk fikir banyak perkara..
tapi alam dewasa yang akan menjadikn kita lebih matang dalam menghadapi dunia realiti...
melepaskan satu perkara untuk memperolehi satu perkara adalah perkara utama yg aku belajar dlm kehidupan..
tak semua kita akan dapat tapi kita kena korbankan salah satu..
that's mean,kita kena buat pilihan...
yang penting kita buat pilihan yang tepat..
baik buruknya kputusan yang diambil adalah bergantung pada kita juga..
takda sesiapa pun yang boleh menentukan cara hidup kita..
hanya Allah yang Maha Mengetahui segala-galanya.. :-)

pilihanraya...

SELAMAT MENGUNDI..
tahun ni gak pertama kali aku akan pergi mengundi..wah2...
nervous juga ni...
maklum la pertama kali kan...
apa pun, aku dah jalankan tanggunjawab aku..
kita tunggu & lihat siapa yang menang...
yang penting kemajuan & kemakmuran negara tetap dipertahankan....

TAHUN LOMPAT...

tahun 2008 juga merupakan tahun lompat yang mana bulan februari bukan lagi berakhir dengan 28hb tp 29hb..
bercakap pasal tahun lompat ni teringat aku pada member aku nan sorang itu..
sebab birthdate dia jatuh pada 29 feb..
kesian memang kesian kan..
tapi unik juga pada orang yang lahir pada tahun lompat..
sure orang akan ingat punya..
yelah, bukan selalu dapat sambut birthday sebab event ni cuma 4 tahun sekali..
tapi kira orait la kn..sebab apa guna kalau birtday setiap tahun pun tapi takda sorang pun yang akan ingat..
lagi hampeh kan!! kuang..kuang..kuang..
29hb juga aku hang out dengan opismate..
join dorang main bowling, snooker & tengok movie cerita PLAYBOY COPS...
saje kitaorang pilih tarikh ni..
syok sikit..
sure ingat smpai bila-bila..

OPENING CNY + DUNIA BARU DA SERIES...

setelah 5 hari bercuti, hari ni first day start kerja balik..
tapi hari ni kira half day jer sebab opis buat opening for CNY..
1st time aku menyambut CNY... 
memang happening gila..
dah la dapat ang pow..
rasa macam budak-budak pula..
banyak juga la ang pow yang aku dapat..
seronok siut...
apa pun pengalaman yang cukup best..
masa ni la aku rasa bangga gila jadi rakyat Malaysia..
ye la, rakyat Malaysia kan berbilang bangsa..
so, semua perayaan dapat kita sambut..
betapa muhibbahnya Malaysia ni...huhu...
nanti aku upload gambar ok..
boleh juga buat kenang-kenangan kan...
enough pasal CNY..
aku nk cerita pasal Dunia Baru da Series pula...
..................
finale episode today...

aku ingatkan dapat la tengok opie dengan adif reunite tapi tak kesmpaian pula...
frust juga la..
tapi nak buat macamana kan..
 CINTA X SEMESTINYA MEMILIKI...
walaupun Rio ada tapi hati Opie still pada Adif..
itu yang payah sikit bila kita nak bercinta dengan someone tapi hati kita ada pada orang lain pula...macamana nak jawab tu???
soal perasaan ni bukan boleh paksa-paksa...
pada pendapat aku la...
ada sebab di sebalik kejadian...
semua tu ada hikmah...
setiap perkara yang jadi sure ada maksud yang tersurat mahupun tersirat...
terpulang pada kita nak tengok dari view mana...
kalau sayangkan someone tapi dia bukan milik kita,
belajar la terima kenyataan...
kalau dia memang milik kita, sure satu hari nanti dia akan kembali pada kita balik..
so,nampak gayanya kena la tunggu next season pulak kot-kot cinta Rio ngan Opie bersatu balik...

Fergie - Big Girls Don’t Cry...

Fergie - Big Girls Don’t Cry

Da Da Da Da
The smell of your skin lingers on me now
You’re probably on your flight back to your home town
I need some shelter of my own protection baby
To be with myself and center of clarity
Peace, serenity

I hope you know, I hope you know
That this has nothing to do with you
It’s personal: myself and I
We’ve got some straightenin’ out to do
And I’m gonna miss you like a child misses their blanket
But I’ve got to get a move on with my life
Its time to be a big girl now
And big girls don’t cry
Don’t cry
Don’t cry
Don’t cry

The path that I’m walking
I must go alone
I must take the baby steps until I’m full grown (full grown)
Fairytales don’t always have a happy ending, do they?
And I foresee the dark ahead if I stay

I hope you know, I hope you know
That this has nothing to with you
It’s personal: myself and I
We’ve got some straightenin’ out to do
And I’m gonna miss you like a child misses their blanket
But I’ve got to get a move on with my life
Its time to be a big girl now
And big girls don’t cry

Like the little school mate in the school yard
We’ll play jacks and Uno cards
I’ll be your best friend and you’ll be mine Valentine
Yes, you can hold my hand if you want to‘Cause I want to hold yours too
We’ll be playmates and lovers and share our secret worlds
But its time for me to go home
Its getting late, dark outside
I need to be with myself and center of clarity
Peace, serenity

I hope you know, I hope you know
That this has nothing to do with you
It’s personal: myself and I
We’ve got some straightenin’ out to do
And I’m gonna miss you like a child misses their blanket
But I’ve got to get a move on with my life
Its time to be a big girl now
And big girls don’t cry
Don’t cry
Don’t cry
Don’t cry
La Da Da Da Da Da

MEET DA SPARTANS...

haa...
hari ni aku pergi tengok cerita MEET THE SPARTANS pula...
apa yang aku boleh katakan kat sini...
cita ni memang lawak gila..
sepanjang cerita aku memanjang gelak..
pada yang stress tu elok la tengok cerita ni...
memang fun bangat..
cerita ni ala-ala scary movies sikit..
tapi memang asyik gelak je la...
lawak dia memang siyul je tau..
siap dok perli-perli si Britney Spears dengan Paris Hilton lg..hahaha...

Sweeney Todd...

aku pergi SUNWAY PYRAMID...
wah..wah...
banyak perubahan berlaku..
aku dah lama tak jejak SUNWAY PYRAMID..
rasa macam teruja je tau..
al maklum la..
dh gabak besornya...
so, aku plan nak tengok cerita SWEENEY TODD..
actually aku kurang gemor tengok cerita darah-darah ni..
geli la..
lagi-lagi aku ni kan ala-ala pencinta keamanan..hehe..
so mana la layak nak layan ceritera yang ala-ala keganasan ni...
tapi disebabkan aku minat dengan Johnny Deep tu..
maka aku pun memaksa la diri aku ni pergi tengok wayang tu..kuang..kuang..kuang...
so far ok la..
cuma jalan ceritera agak lembap sikit..
yelah genre filem tu kan ala-ala muzikal..
so, macam bosan sikit la..
tapi lakonan Johnny Deep tu memang superb!!!
emotion dia sampai sangat...
reaction muka penuh dengan dendam kesumat!
apa pun aku tetap enjoy layan wayang ni..

DUNIA BARU DA MOVIE....

first day CNY..
so aktiviti aku tak la menarik sangat..
hari ni aku layan DUNIA BARU DA MOVIE...
well, fun sangat tengok ceritera ni..
apatah lagi bila mengimbas balik zaman aku study dolu-dolu kat UNISEL...huhu..
banyak perubahan berlaku kt UNISEL..
so, dalam melayan ceritera tu aku pun dok terkenang-kenang la kat UNISEL...
banyak perkara yang aku lalui sepanjang bergelar siswi..
suka duka..
pahit manis...
semuanya aku anggap kenangan terindah yang pernah berlaku dalam kehidupan aku...
masa takkan berputar kembali..
tapi semua kenangan tu tersemat kukuh dalam hati aku.. =)
cewah..ayat puitis la pulek...

half day...

kerja half day je hari ni..
so,after that aku spend time di kafe siber..
update la apa-apa yang patut..
selain tu aku ym dengan budak opis lama..
saje bertanya khabar..
dorang tengah dok sibuk tunggu bonus..
wah..wah..
bestnyer.. =)
so, bermula esok aku dah bercuti sampai la isnin...
tak tau la nak plan pergi kemana..
maybe duduk rumah je kot...
ramai gak yang dok set appointment nak keluar..
tapi aku belum confirm lagi..
takut kalau-kalau family ada hal pula..
apa pun just wanna wish HAPPY CHINESE NEW YEAR...

hang out @ IOI Mall...

hari sabtu masa untuk berehat..
maklum la..
hujung minggu kan...
hari ni sibuk dengan urusan pembayaran bil-bil tertunggak..
pagi cuaca panas sangat...
nasib baik la adik aku cuti..
ada juga peneman..
lepas selesai semua urusan bil-bil tertunggak ni...
apa lagi..
aku dengan dia meronggeng ke IOI Mall Puchong...
saja jln-jalan..
lagipun dah alang-alang keluar kan...
ramai benor orang hari ni..
masing-masing sibuk shopping untuk CNY...
bukan setakat bangsa cina je..
tapi semua bangsa pun dok shopping..
termasuk la aku..hehe...
tak shopping banyak pun..
beli untuk barang-barang rumah..
kalau paig cuaca sepanas-panasnya...
petang pula hujan turun selebat-lebat alam...
apa lagi..
jalan kat puchong ni pun mula la sesak..
sabar je la..
nak buat macamana kan..

cepat...

terasa cepat masa berlalu...
setakat ni kehidupan aku semuanya ok..
harap-harap berpanjangan la smpai ke hujung tahun...
takda yang menarik pun hari ni...
semuanya serba normal...
lately ni musim hujan so susah sikit nak planning apa-apa aktiviti...
exspecially outdoor...
kalau indoor pun bukan boleh buat apa..
masa hujan astro ketandusan isyarat...
penyudahnya layan vcd korea je la..huhu...

seminggu @ JMIB...

Genap seminggu aku kat JMI...
So far aku happy sangat...
buat masa sekarang ni aku dah boleh sesuaikan diri dengan situasi..
Tapi yang agak sedih bila aku dah jarang online..
Maklum ler..
busy sikit..
that's mean aku cuma ada masa update blog ni kat cc je la..
Nk buat macamana kan..
Apa pun aku dah target nak ada lap top dengan internet kat rumah..
so, hari-hari boleh online..hehe..
Mmg aku busy sangat..
Kadang-kadang sampai tak sedar dah pukul 6 & time tu dah sampai time balik..
Ape pun aku fun kat sini...
Tp aku still lagi dalam proses pembelajaran..
So, semua ni kena ambil masa sikit untuk aku betul-betul 100% boleh sesuaikan diri..
Sekarang ni pun opis aku tengah dok prepare untuk CNY Event..
So,lagi la busy..
banyak benda nak kena buat..
first experience aku bila involve dalam aktiviti camni..
kira ok la gak..
kita kan rakyat Malaysia..
berbilang bangsa dan agama..
semua perayaan disambut bersama kan..
memang ler meriah bangat.. =))

24/01/2008...

Start kerja kat JMI...
so far ok la..
mula-mula memang susah bangat la...
faham-faham je la..
tempat baru kan...
sure ambil masa nak sesuaikan diri..
tapi apa yang buat aku terharu bile first day kerja je dah ada buat makan-makan..
Lunch together with whole HRA Department..
Serius, aku terharu sangat dengan penerimaan mereka..
seboleh-bolehnya mereka taknak aku rasa terasing..
apa pun aku appreciate that...
yang penting sekarang ni aku nak try to adopt dengan situation..
memang banyak benda aku boleh belajar kat sini...
hopefully ok la hendak-Nya...

SELAMAT TAHUN BARU 2008..

SELAMAT TAHUN BARU 2008...
walaupun agak lambat tapi suka hati aku la kan nak wish bila..hehe..
lagi pun kita still dalam bulan januari...
kira aci la wish new year..
well, cepat masa berlalu..
sedar-sedar dah tahun 2008...
meninggalkan 2007 yang penuh dengan suka dan duka..
apa pun, semua tu aku anggap sebagai pengalaman hidup yang tak mungkin aku akan lupakan..
bermulanya tahun 2008..
bmulanya juga perkara-perkara baru dalam hidup aku..
banyak perkara-perkara baru yang jadi dalam hidup aku...
sama ada suka atau duka..
januari baru bermula, tapi dah banyak perkara yang jadi dalam life aku..
aku tukar kerja baru..
kali ni dekat sikit dengan rumah aku...
so, selamat tinggal traffic jem..hehe..
tapi sedih la pula nak tinggalkan REDMAX SDN. BHD...
banyak perkara yang aku belajar kat sini..
yang buat aku lagi sedih bila nak tinggalkan opismate yang semuanya happening..
hopefully JOHN MASTER INDUSTRIES will be my next 'school' untuk aku dapat lebih banyak pengalaman..
selain tu..
imej aku pun dah baru..
kalau last year aku rambut pnjang sebab memang azam aku nak rambut panjang tahun 2007 kali ni aku nak tukar azam..huhu..
aku baru potong rambut aku..
pendek sikit..
sesuai la dengan azam tahun ni kan..
ha..ckp pasal azam..
azam aku dis year banyak gak la..
yg penting aku nak jadi insan yang lebih baik dari segala aspek berbanding dengan tahun lepas..
dis year gak aku target nak kumpul aset..
nak bahagiakan family aku..
last year aku dah banyak kecewakan mak aku...
selalu buat dia sedih..
kitaorang selalu berselisih pendapat...
sorry mak...
so,dis year i want her always smile.. =)
status pun berubah juga...
tipu la kan kalau aku kata tak sedih..
tapi apa pun aku tahu semua ni ada hikmah di sebalik kejadian..
siapa la aku untuk menidakkan takdir Ilahi..
apa pun life must go on..
emm..itu baru januari..
hopefully bulan-bulan yang akan mendatang everythin' ok..
just wish me luck k..
till then..
daa..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...