18 August 2008

SUKAN OLIMPIK 2008...

well2...semua dh tau pun result utk badminton..actually aku x tgk pun match tu..ader urusan yg perlu disettlekn..hehehe...tp aku still bbangga gak..ok wat, menang PINGAT PERAK!..igt senang ke nk g final..lgpun dgn kmenangn PINGAT PERAK nie menamatkn kemarau pingat negara kite slama 12 tahun..mmg le frust sbb kite target nk menang pingat emas..tp usaha LEE CHONG WIE + MISBUN SIDEK + TEAM BADMINTON MALASIA xleh nk dinafikan...dorg dh usaha bhabisan cuma nasib x myebelahi kite...sepatutnye kite xleh nk blame dier atas kekalahan nie..adat permainan ader kalah & menang...yg penting sokongan yg x bbelah bagi even dier menang @ kalah..ape pun aku ttp bbangga sebagai rakyat malaysia and CONGRATS TO LEE CHONG WEI atas kejayaan merangkul PINGAT PERAK...WELL DONE BRO!!

16 August 2008

MATAHARIKU....

Lirik : Agnes Monica - Matahariku (Ost Jelita)

Tertutup Sudah Pintu, Pintu Hatiku
Yang Pernah Dibuka Waktu Hanya Untukmu
Kini Kau Pergi Dari Hidupku
Kuharus Relakanmu Walau Aku Tak Mau

Reff :
Berjuta Warna Pelangi Di Dalam Hati
Sejenak Luluh Bergeming Menjauh Pergi
Tak Ada Lagi Cahaya Suci
Semua Nada Beranjak Aku Terdiam Sepi

Reff 2 :
Dengarlah Matahariku,
Suara Tangisanku
Ku bersedih Karna Panah Cinta Menusuk Jantungku
Ucapkan Matahariku
Puisi Tentang Hidupku
Tentangku Yang Tak Mampu Menaklukkan Waktu

Back To Reff 1

Back To Reff 2
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
lately nie aku suke benor layan lagu nie..
actually xder kene mgena pun..kot la..hahaha...juz suka ngan melodi dier..
melodi lagu nie mmg power bangat..
so emotional...lg2 Agnes Monica one of my fav singer..
kira lgu nie pmbakar semangat aku... =))

04 August 2008

friend become lover????

sahabat btukar cinta!byk kes2 camni jd..dr jd member tup2 nk upgarde ke new level..become lover...org selalu ckp kalau dak laki ngan pompuan kawan rapat sure kebarangkalian nk jd couple tinggi...ntah ape2 ntah..actually aku x pcaye sgt ngan pndpt tu..nonsense la!!
x semua jd camtu...ader gak yg still jd best frenz even masing2 dh married..pokok pangkalnye diri sndiri...kalau dh mmg sejak mula ader feeling mmg ler kebarangkalian nk jd copule tinggi...ape raa...
x dinafikan aku pun penah terjebak ngan cinta sahabat nie...hehehe...learn from experience..tp mmg agk payah & selalunye relation tu x jd @ ngan kata lain putus di tengah jln...
masing2 ade pndpt sndiri...ader pro & kontra bile member jd kekasih..maybe lebey mmahami...
or maybe akn jd lebey complicated..hikhik...maunye x, biler dh tbiase layan cam member2 tup2 nk tukar jd kekasih sure layanan pun kena ubah kn..mane leh layan same cam dulu...silap2 ader plak yg terasa hati..nk gurau pun xleh lepas cam dulu..kang tersentap plak..
tp since dh jd bestfrenz rasenye lebey mmahami kalau couple...yelah, dh tau kn ape yg dier suka & x suka..more u/standing kn..so, same2 tau nk handle diri masing2..
ape pun, tepuk dada tanye selera..sejauh mane kekalnye relation nie x bgantung pd diri sndiri..
"persahabatan selalunya di akhiri dengan percintaan tetapi alangkah bahagianya bila percintaan diakhiri dengan persahabatan"

01 August 2008

tujuh bulan berlalu di tahun 2008...

lame aku tak update blog nie..
serius busy sangat sampai takda masa nak update..

bukan setakat blog je, tapi same juga dengan laman sosial aku yg lain seperti myspace, friendster & facebook..
gila busy aku nie..huhuhu...so far, life much better..

happy dengan environment...
segalanya berjalan dengan lancar setakat nie la kn..
melepasi tujuh bulan di tahun 2008, banyak perkara atau azam aku yang still lagi tak tercapai..gila dowh, nampak gaya macam susah nak capai je semua azam aku tu..
yelah, kite merancang tapi Allah yang menentukan...bulan OGOS nie, dua orang member aku kawen...

dua2 tu best friend aku..
kawan since sekolah rendah lagi..
well, umur dah makin meningkat..semua dah sibuk dengan kerja kawen...huhuhu...
ape pun, aku happy untuk mereka...dah sampai seru orang kata..so, redah je la..

as a friend aku doakan kebahagian mereka...
bulan July juga banyak perkara menarik yang jadi..aku jumpa balik best frenz aku time sekolah dulu..myspace jadi medan pertemuan kitaorg..

wah, ayat skema PMR..hehehe...tinggal lagi kitaorang nak jumpa in live pula..


yelah, sms sudah, ym sudah, call pun sudah..
cuma jumpa je yang belum..hopefully aku dapat jumpa dia bulan OGOS nie...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...