29 June 2012

Rasa

Aku punya rasa
kau pun punya rasa
dia juga punya rasa
mereka pun ada rasa
kita sama-sama punya rasa

Rasa yang berbalas
rasa yang tidak berbalas
rasa pedas
rasa kelat
rasa masam
rasa manis
rasa masin
rasa tawar
rasa payau
rasa pahit

Walau apa pun ia, kita akan tetap merasa
kerana dengan rasa itu, kehidupan akan lebih bermakna

25 June 2012

Kita Lihat

Ada sebab dan bukan sengaja
timbang tara di buat tanpa prejudis
hati berbelah tapi menjurus yang itu
letih mengadap jelik yang jerih
maaf, kalam buku!!
izinkan teman mencari ketenangan
kita berpatah arah berkerat rotan
mungkin seketika
atau mungkin abadi....

23 June 2012

Nota untuk Kamu dan juga Aku...

Katakan apa saja
lontarkan segala yang terbuku di hati
luahkan apa yang terpendam
tapi bukan di sana
bukan untuk berkicau
dan bukan untuk meminta komentar

Itu hanya mempamerkan rasa jelik
menunjukkan sisi dangkal diri

Kita punya Pencipta
yang bisa mendengar tanpa rasa ragu
bisa mendengar tak mengira waktu
bisa mendengar tanpa rasa lelah
bisa mendengar tanpa ada sentimen tersirat
bisa mendengar tanpa ada hikayat berlagu di kemudian
bisa mendengar tanpa ada lelucon sinis

Kita ada dia
Dia Yang Maha Mengetahui segala yang di langit dan di bumi
Hanya Dia!

22 June 2012

Langkawi Finale

Last entri untuk Trip Langkawi.

Bergerak ke KL awal sebab flight pukul 12.25 tgh hari. Kali ni semua pengangkutan awam aku nak try. But then untuk next trip aku akan naik flight SAHAJA. Taknak membuang masa dan tenaga. =)

Sebelum say bye bye to Langkawi, aku tawaf la dulu. Saja round-round. Kalau semalam aku dinner kat kedai ni, kali ni nak cuba breakfast plak.


Bercuti bermakna takda istilah diet bagai. Nak kena lempang dek mak aku. Hahahahah. Jadi, tiga hari kat bumi Mahsuri aku dok makan. *sengih*

Memandangkan awal pagi kedai kat Chenang belum banyak yang buka. So, tak banyak pilihan. Mungkin sebab waktu operasi yang berakhir lambat kot. Untuk info, kat area Chenang ni macam ala-ala uptown. Ada kedai di kiri dan kanan, so sesiapa nak beli ole-ole ke apa, boleh la pilih mana yang berkenan. Kedai makan pun banyak. Rasa safety sangat walau pun aku pegi bertiga + semua pompuan. Buat pertama kalinya, aku tak jumpa warga Indo, Myanmar, Nepal, Pakistan dan yang sewaktu dengannya. Sempat berangan macam kat oversea sebab ramai mat saleh minah saleh yang aku jumpa.

Secara jujurnya, aku tak seberapa nak enjoy sebab banyak tempat yang belum sempat nak pergi. Haruslah kan ulang lawat. Kalau boleh aku nak ke sini setahun sekali. Boleh? Muahahahahah…

Air Asia dah naik, try pula FireFlyz. Well, kalau nak compare pasal harga memang la AirAsia lagi murah tapi kalau cakap pasal selesa of course FireFlyz better.

Jumlah kerosakan RM 141.95 x 3 = RM 425.85

Siap ada refreshment bagai.


Pergi dua luggage, balik bertambah lagi satu luggage. Hebat!


Apa pun, aku dah jatuh cinta dengan Langkawi.


Motip letak gambar awan? Takda motif yang spesifik. Yang pasti, Langkawi saya akan jejaki anda semula....

21 June 2012

Langkawi Part 2


Seawal 9.00 pagi dah terpacak kat jeti ni untuk Island Hoping. Ada tiga pulau yang akan aku tinggalkan jejak.

Pertama, Pulau Pasir Basah.

 
 

Ni sesuai untuk aktiviti bermandi manda. Sebab pantai cantik. Tapi aku memang takda rasa nak mandi pun. Sekadar cuci-cuci mata saja. Panas weh. Mau terbakar kulit I. Dah la bukan senang nak cerahkan balik. =P  Info penting! Pantai ni banyak monyet jadi sila berhati-hati. Jangan bawa makanan sebab depa leh hidu.

Yang Kedua, Pulau Helang.

 
 
 

Dorang cakap filem Ombak Rindu ada shoot kat sini. Sorry to say, teman belum tengok lagi cerita tuh. Wakaka…

Yang Terakhir, ni memang aku tunggu-tunggu. Pulau Dayang Bunting dan Tasik Dayang Bunting.

 

Mak aku cakap, dulu air lagi jernih tapi sekarang ni dah keruh sikit. Satu pesanan aku, tolong la yer JAGA KEBERSIHAN. Jangan la buang sampah merata. Sakit mata tengok bungkusan makanan, puntung rokok yang timbul.

Jumlah kerosakan RM 35.00 x 3 = RM 105.00

Lepas Hoping Island, bergegas ke motel untuk bersiap dan lunch. Kali ni menu nasi campur. Juga kat area Chenang sebab aku mengejar masa untuk ke tempat seterusnya.

My top list place kat Langkawi yang memang aku nak pergi sangat-sangat kuasa 8. Cable Car Langkawi.


Jumlah kerosakan RM 15.00 x 3 = RM 45.00

Jujur, aku takut pada ketinggian. Gayat Kut! Kata lain, fobia dengan ketinggian. Tapi untuk Cable Car Langkawi ni aku gagahkan juga walau pun seram sejuk. Tempat best suasana indah. Syok weh!!



Kemudian, Burau Bay Marina.

Sebab utama nak pergi sebab dulu suka benor tengok cerita Dalam Hati Ada Cinta kat Astro. Yang frustnya, tak boleh nak turun sampai ke bawah. Just lepak-lepak kat atas jer.


Lokasi berikutnya,


Ni pun dah lambat nak pergi. Dah petang sangat. Just nak feel pasir yang hitam tu je. Bhahahah…

Selesai dah tawaf satu Langkawi. Kot! Sampai motel terus pi dinner. Semalam dah try kat Atiqah. Hari ni nak try kedai ni pula.

Deko ala-ala cam kafe mewah tapi harga kira ok-ok saja. Paling aku suka, service tip top! Gila cepat dan staf dia peramah ya amat. Selesa sangat. Makanan sedap.


to be continue….

Entri terakhir aku akan update esok. Rasa macam dah lama sangat entri ni tertunggak. Ya-ya, entri dah basi. Ampunnn.. =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...