21 July 2012

Ramadhan Datang Lagi…

Al-Hamdulillah, masih lagi di beri kesempatan untuk merasai keberkatan penghulu segala bulan iaitu Ramadhan. Sama seperti tahun-tahun yang sudah cuma yang berbeza mungkin dengan adanya ahli baru, adik ipar yang secara rasminya menjadi sebahagian dari keluarga kecil tapi meriah ni. =)\

Makanya, selamat berpuasa kepada semua umat Islam seisi dunia. Jangan ponteng-ponteng puasa naaa...

sumber: google

Hati rawan diusik emosi
Senyum terlakar sembunyi kesayuan
Setahun berlalu ramadhan datang lagi
Hadapi ia dengan penuh keberkatan

20 July 2012

Islamic Kitchen

Satu lagi entri berbaur makanan. Gasak la korang lepas ni dok ngadap entri pasal makanan memanjang. Tapi untuk info, idok ler aku makan hari-hari. Ada yang dah lama tapi entri baru di buat. Maklum la, sibuk ngalahkan PA perdana menteri. Ke ngalahkan perdana menteri sendiri?? Hahahah….

Sebagai penghuni separuh masa kat Bangi, baru aku tahu rupanya banyak pilihan makanan kat sini. Tinggal pilih ikut selera memasing + fulus yang cukup. Dari makanan Melayu sampailah ke ala Barat. Kredit juga kepada Geng SeZiWa yang rajin rekomen kat aku. Maklum la, duduk di perantauan. Ceewah.

Baru-baru ni dok try makan kat sini. Banyak pilihan dan harga pun pada aku cukup berpatutan. Ala, kalau pasal makan nak berkira apa, asalkan sedap. Dari makan tempat yang kemain havoc dengan jenama bagai tapi rasa nan ado!!!

Lokasi...


Kat mana ni???




Apa menu yang ada??





Dan pilihan aku....


So far so good. Menepati selera aku yang sukakan masakan stail Cina. =)

19 July 2012

Bila aku marah dan kau tersenyum di sana

Pernah berhadapan dengan situasi yang di sebutkan di atas? 

Mesti pernah kan. 

Kita punya la dok amuk pung pang pung pang satu kampung, melemparkan nafsu amarah dan orang yang di amukkan tu sekadar tersenyum tanpa menyerang balas. 

Kemudian apa yang berlaku? 

Si pemarah tadi akan diam dan cuba bertenang. Mati dek ketenangan yang ditunjukkan oleh si penerima amukan. 

Tak mudah sebenarnya mengawal kemarahan tapi kalau kita boleh mengawalnya, bermakna kita la orang yang paling berjaya. 

Marah adalah salah satu emosi yang ditonjolkan oleh manusia. Manusia normal akan berasa marah. Tipu la sangat kalau kau mengaku yang kau bukan pemarah, melainkan kau adalah spesis alien atau yang sewaktu dengannya. Perasaan marah mampu melahirkan satu sisi yang berbeza dalam diri. Ada yang bila marah, amboi bahasa yang indah-indah keluar. Tak dapat nak kawal emosi dan juga tutur bicara. Masa ni la, warna sebenar tentang diri akan muncul. 

Ada beberapa petua yang boleh diguna pakai bila kita berada dalam zon marah. I’m not a good person but I'm trying to. Jadi, kita sama-sama ambil iktibar. Antaranya....

ambil wudhu dan solat 


Bertenang


Buat kiraan sebelum melampiaskan marah



Jauhkan diri dari perkara atau seseorang yang menjadi punca 

Mendiamkan diri

18 July 2012

Wordless Wednesday #25 - Right?!!

Siblings Wardrobe

Ni salah satu projek yang aku dok mention dalam entri lepas.



Tapi, belum apa-apa dah kena marah dek komitmen dalam menjayakan projek ni. Yalah, mana nak mengadap assignment, dok pulun untuk preparation presentation dan hal-hal lain yang berkaitan. Jadual tidur jangan cakap la. Dah bersepah-sepah di sana sini. Ada hari-harinya aku tak tidur langsung. 

Hey, ni bukan mengeluh tau tapi sekadar menikmati momen-momen indah selama bergelar siswi. Nanti ni juga momen yang aku rindu. Sama macam era Diploma dulu. Ngeh…ngeh…ngeh… 

Ni antara item yang ada

Preloved Item




100% launching now and more items will be put in. 

So, meh like Page SiblingsWardrobe sekarang dan selamat membeli belah.... =)

16 July 2012

Selesai dengan pembentangan

Semester yang sangat sesak dengan persediaan pembentangan dan Al-Hamdulillah, semuanya dah selamat. Harap-harap lecturer bagi market yang cantik-cantik la yer. 

Bila presentation dan selesai, makanya preparation untuk mengadap Final Exam pula. Nasib baik kali ni ada gap untuk dua minggu dan setiap paper ada gap lebih kurang seminggu. Boleh la dok prepare apa-apa yang patut kan. Paling best bila Final Exam nanti kena pada bulan Ramadhan. 

Cakap pasal bulan puasa ni, lagi beberapa hari bulan itu bakal menjengah. Kalau mengikut perkiraan calendar, kita akan mula berpuasa hari Sabtu. 

Ada beberapa projek yang bakal bermula. Moga segalanya dipermudahkan. Amin….


08 July 2012

Fish & Manhatan

Bila dah jumpa geng yang tak kisah pasal makan dan suka mencuba sesuatu yang baru, makanya entri berbaur makanan akan kelihatan. 

Sekali lagi, Gang Babes membuat onar duri. Sepatutnya nak ke Flaming Buffet Restaurant, tapi penukaran plan berlaku di saat-saat kecederaan. Tu pun, The Manhattan Fish Market ni pilihan kedua. Mula-mula nak lepak Secret Recipe,tapi melencong ke sini pula. 

Well, aku pun tak pernah tinggal jejak jadi teruja la nak cuba. Nak pilih menu pun dekat 15 minit. 
Untuk info, aku suka kalau pilihan makanan di buat secara variasi. Al-Hamdulillah la sebab rata-rata orang keliling aku suka dan tak kisah kalau berlakunya aktiviti mencilok makanan kat bukan pinggan sendiri untuk tujuan merasa. Hentikan membebel cik zana, moh kita layan gambar-gambar sebagai penglipurlara...

Soup of the day - Mushroom Lite
Grill Dory
Mushroom
Caesar Salad
Seafood Platter
Snapper with Mussel

Kitaorang ambil Hot Beat Package yang ada semua gambar yang tertera di atas termasuk sekali dengan Teh O Ais Limau.

Jumlah kerosakan : RM 121.65
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...