15 December 2012

Limitasi kepercayaan

Ya, aku makin melimitasi elemen kepercayaan sebab dah banyak kali kot pecah kontrak berlaku. 

Selain dari stress dengan kuliah dan segala tugasan yang ada, permainan konflik pun sama naik dengan hebat. Malas nak fikir sebab pada aku banyak lagi benda/perkara penting yang lebih elok untuk aku runsingkan daripada benda remeh temeh gini. 

Okay tu tipu! Cakap malas nak fikir tapi kena fikir juga sebab kita ni hidup bermasyarakat. Perlukan juga kehadiran orang lain dalam kehidupan. 

Tapi, aku cuba nak jadi hati kering. Ikut suka korang la nak buat apa pun. Nak sangat guna alasan komitmen, tu juga yang akan aku gunapakai. Ikut terma dalam undang-undang, ada unsur timbal balik. Kurang sikit rasa sakit hati aku ni kan. Kena adaptasi dengan keadaan sekarang sebab tak payah nak mengada sangat nak damba keadaan macam 8-9 tahun lepas. Memang tak dapek. Dalam mimpi yolah! Sebab pihak yang beriya-iya tu cuma aku. Bak kata pepatah, tepuk sebelah tangan takkan berbunyi kecuali kau tepuk sebelah tangan ko kat pipi orang lain. Gitu… 

Tolong la, aku pun ada urusan lain dan boleh ketepikan seketika untuk memberi laluan, tapi kalau pihak satu lagi buat acuh tak acuh atau mungkin skil pengurusan masa yang sangat hampeh menyebabkan agenda-agenda lain tertangguh atau terbatal terus dan itu sangat-sangat menjengkelkan!!! Mungkin aku bukan keutamaan tapi tunjuk sikit rasa hormat!!

14 December 2012

Final battle

Aha, second battle dah tamat. 
Jejak ke third and final battle. 
Kita tengok sama ada hujungnya rasa manis atau kelat....

13 December 2012

Semester yang sarat

Kepadatan jadual semester yang sesak dan sarat tapi masih lagi boleh buat aku tersenyum. 

Nampak?! 

Sebagai seorang yang positif aku cuba untuk tidak hanyut dalam arus tekanan. 

Kalau nak di fikirkan tahap stress tu, boleh sendu jadinya. Usaha untuk maintain pointer menyebabkan aku risau ya amat kalau ada paper yang sangkut. Please don’t! Mata memang dah rabak sampai ada yang menegur kalah panda. Aku rasa agak over sikit kot preparation sebab sesungguhnya semester ni sangat mencabar okay sampai nak berpoya-poya pun aku kena fikir kebarangkaliannya. 

Minggu lepas baru je sistem badan memberi impak. Hambik ko, seminggu demam. Pakej lengkap dengan batuk dan selsema. Lepas dah kena kuliah dan tazkirah, aku slow down sikit. Kena bijak dalam pembahagian masa walau pun aku rasa masa sangat mencemburui. Hahahaha…24 jam rasa macam tak cukup. 

Okay, tu dah over!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...