22 July 2014

Macam - Macam

Assalammualaikum


23 Ramadhan 1435

Al-Hamdulillah, masih lagi diberi kesempatan untuk merasai Ramadhan. Selamat berpuasa korang!

Banyak perkara yang berlaku sejak kebelakangan ni. Baik yang indah mahupun duka. Bumi Gaza dicabuli. Pesawat MH370 terus misteri dan yang terbaru MH17 terhempas. Apa pun, teruskan titipkan doa buat mereka yang telah pergi dan bagi mereka yang masih hidup, teruskan berjuang.

Sebenarnya banyak perkongsian yang aku nak ceritakan tapi bila dok fikirkan balik, mungkin bukan di sini. Secara jujur, aku berhadapan dengan situasi yang agak menyesakkan. Berdepan dengan konflik kepercayaan bukan satu benda yang mudah. Nampak mudah tapi agak rumit. Tak expect pun ia akan berakhir dengan sebegitu rupa tapi aku tahu Allah tidak akan memberikan dugaan melebihi kemampuan hamba-Nya. Apa yang jadi, I'll take it in positive way

Sukar..

Susah..

Sakit hati..

Teraniaya..

Tu semua yang aku rasa pada awalnya, tapi bukan senang nak menyakinkan diri sendiri semua ni adalah dugaan. Kalau nak diikutkan, ia adalah petanda untuk aku hadam dan fikir-fikirkan. Petanda baik atau tidak, simpan untuk diri sendiri jelah ye. =)

Perkara yang best, akhirnya tempoh 4 tahun sudah berlaku. 13hb lepas aku dah settle  ngadap Final Exam untuk subjek akhir. Kali ni betul-betul akhir. 

No more assignment...

No more mid term test..

No more presentation..

No more final exam...

Yieehaaa, gembira dan lega bercampur dengan meriah. Stress weh, empat tahun ngadap kelas dengan isu-isu berbangkit. Macam yang aku dok pukul canang sebelum-sebelum ni kan, dengan jadual berselirat. Komitmen merata dan Al-Hamdulillah, aku dapat juga settle my degree. Hopefully, segala ilmu diberkati dan semoga segalanya dipermudahkan.

What's next?

Just wait and see..... =)



With love

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...