15 June 2017

Rindu..du..du..du..

Assalammualaikum...

21 Ramadhan 1438

Al-hamdulillah, selepas tiga tahun barulah entri baru muncul. Hahahaha. Serius, rindu nak menulis macam dulu tapi kesibukan mengatasi segala-galanya. Nak pula ketandusan idea. Entah. Idea menulis tak kencang sudah. Berkarat barangkali.

Sebenarnya, banyak benda nak dikongsikan sepanjang tiga tahun ni. Tapi macam yang aku bagitau tadi. Idea kering kontang. Tak tahu nak karang ayat. Haihh...

Tapi yang pasti, hidup ada naik turun. Kalau statik pun macam bosan, kan! Akan tetapi (cewah, kemain ayat!). life aku still seronok untuk dinikmati. Even  tak seronok pun kena nikmati juga okay.

Enjoy your life darling. *smile*

Baiklah. Bercakap tentang rindu, tipu lah kalau aku tak rindu dengan certain memori yang pernah singgah dalam hidup. Serious weh, ada masanya macam nak balik ke masa lalu dan betulkan apa yang sepatutnya.

Sebab?

Kadang-kadang aku rasa ianya boleh dielakkan jika kecenderungan aku untuk lebih mengambil kisah dan mengambil langkah daripada mengamalkan sikap tunggu dan lihat. Err, faham ke tidak?? Buat-buat faham jelah ye. Hehe..

Tapi mustahil la ceritanya. Memang takkan terjadi. Pendekatan aku, jadikan apa yang dah terjadi sebagai pengajaran berharga untuk aku supaya tiada kesilapan berulang. Cuba untuk menghargai setiap perkara dan detik yang ada. Nikmati selagi boleh. Usah dikenang yang dah berlalu walaupun sesekali kenangan tu datang menerpa. Melainkan aku ada kuasa untuk buang mana-mana memori yang tak berapa indah itu.


With love
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...